Förtält till vintercamping

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Att campa har blivit allt mer populärt och många campare är så förtjusta i sin husvagn eller husbil att de gärna spenderar även vintersemestern i den. Vintercamping ställer lite extra krav på vilken utrustning man använder. Till exempel är det viktigt att välja en husvagn eller husbil med god isolering och någon form av värmesystem för att inte frysa om det blir kallt. En annan viktig sak att införskaffa är ett förtält som håller för vintercamping. Med rätt förtält kan din vintercamping bli lika angenäm som din semester på sommaren. Förtältet gör att din husvagn eller husbil känns rymligare och mer praktisk.

Camping på vintern kan vara så härligt. Tänk bara att få vakna upp till en strålande vintersol och befinna dig mitt i naturen. Med en husvagn eller husbil kan du ofta placera dig precis så nära skidspåret eller backen som du själv önskar. Det är bara att dra på sig skidorna och ge sig ut. Många väljer att åka väg på campingsemester på vintern men många väljer också att låta ställa upp sin husvagn på någon vacker plats nära bostaden för att snabbt och enkelt kunna åka ut och spendera helgen där.

Ett förtält som ska användas på vinter behöver uppfylla vissa krav för att fungera optimalt. Förtältet behöver vara tillverkat i ett kraftigt material som kan stå emot kyla och vind. Taket måste ha rätt lutning för att förhindra att snö kan samlas och tynga ner tältet. Fönsterpartierna måste vara av ett frosttåligt material för att inte spricka sönder när det blir minusgrader. Dessutom behöver det finnas flexibla förankringsmöjligheter eftersom det inte alltid är möjligt att få ner tältpinnar i marken vintertid.

Genom att komplettera din husvagn eller husbil med ett förtält för vinterbruk så gör du den rymligare och får samtidigt skydd mot väder och vind. Förtältet används med fördel som förvaringsutrymme av din sportutrustning, perfekt att kunna förvara skidor, kälkar och annat i förtältet och slippa dra in det i husvagnen eller husbilen.

En del väljer att köpa ett förtält som är mindre i storlek och som mest bara täcker dörren till husvagnen eller husbilen. Ett sånt förtält ger bra skydd mot att få in snö och regn samt passar bar för att förvara skidor och annat som behövs till vinterns sporter. Andra väljer att köpa ett större förtält för året runt-bruk. Förtält för året runt-bruk ger som ett helt extra rum till din husvagn och det är kraftigt nog att kunna stå uppställt hela året. 

Med rätt förtält blir vintercamping en lika fin upplevelse som sommarcamping.